Wednesday, November 3, 2010

its time to say goodbye.."kukuuk"..

apa itiew 'kukuuk'

'kukuuk' = bantal busyuknya si kakak dina..since baby..

asalnya, ibu letak bantal nih atas dada terutama time2 dia nk tido sbb xmo bg dia tkejut2 time tido..since baby laa nih..sudahnya dia dah sebati & dah sehati sejiwa + dah ase x lengkap kalo xde bantal dia nih..

then ms dia 7 bulan, dia ada style tersendiri lak gunakan bantal nih..

jari dia akan gentel2 ujung jahitan renda kt bucu sarung bantal tuh ..dah part paling unik, sambil dia gentel mulut dia keluarkan bunyi 'kukukukuuuuk' ..tp sambil bibir yg rapat tertutup..hmm..sape2 yg dgr mmg failed utk buat bunyi yg sama dgn mulut yg rapat ttutup.. ;)

sebaik leh tukar2 sarung (dgn syarat corak yg sama + ada jahitan timbul sket bhgn dlm renda tuh spy dia leh gentel2)..so wpun nama bantal busyuk..tp sts laa wangi je.. ;)

tp skg....setelah masuk 5 thn 6 bulan..dgn rasminya..kakak telah me'letgo'kan bantal kesayangan dia nih..dgn rela hatinya..alhamdulillah..

"selamat tinggal 'kukuuuuk'..terima kasih x terhingga atas kesudianmu menjadi sahabat busyukku!"

4 comments:

Jiejah @ Iza said...

ahahaahha selamat jalan bantal bucuk ..

lama x dgr citer anim,sekarang dah berapa bulan ? :-))

elly said...

babai kukuukkkk...kakak dah besar la tu, boleh let go dah...

my kids x de sorang pun yg ada bantal busuk. bantal masa baby mmg ada, tp bila dah masuk 3-4 tahun umur diaorg, diaorg prefer bantal besar terus. last2 sekrg nih dok berebut bantal ngan mama hehe...

Awek Komunis said...

alahai...ciannye anak mlong wati nie...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kukukkkkk..comel..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...