Monday, December 28, 2009

beguk..

4-5 hari lps..hariz ngadu 'buu..tit..tit'..sambil tgn dia pegang area bawah tinge..so bile ibu belek2..ada ase cm keras bengkak lain macam compare to d other side..then bawak g kinik..dr. cakap mende alah tu beguk..adoiyaiiii..sian anak bujang ibu..patut ler dok ngadu sakit..dah la baru je baik demam sesema batuk..kata dr. beguk tu berpunca dr infection dr dlm tekak/kerongkong..kan sblm ni hariz batuk teruk..so mb infection masa batuk tu laa kot.. tp esoknya tu ibu tgk bengkak tu dah surut dah..alhamdulillah..lega sket rase..hariz pon dah xde ngadu sakit..ekceli ibu cuma bagi hariz makan 4life trasfer factor je..x bagi pon ubat dr kinik tu sbb skg ibu kalo boleh nk elak guna ubat2 ni..nak2 lagi utk anak2..since kebanyakan ubat2 mmg ada dadah kan..mcm antibiotik pon kalu kompem dah makan tu boleh habiskan xpe..nie tak, kalu mkn slalu mesti sparuh jalan je..x pasal2 sistem imun dlm badan jd konpius..huhu..papepon smoga hariz terus membesar dgn sihat..mmg sedih & risau je bile tgk anak2 x sihat nie..

5 comments:

ibu 2AZ said...

siannyer hariz..sib baik cepat baikkan..alhamdulillah

tuh produk apa ek? tuh lah skang mmg malas nak bg makan ubat..kalo sket2 br kene flu ke ape..nak2 ayra mmg riso ssgt..nih tgh demam n batuk sket setat smlm..ms wekens elok je die..sian tgkkk

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

teruk ke bengkak nye?
sian dak hariz ni..huhu

sib baik tak melarat kan..

semoga hariz cepat sembuh k..:-)

Mummy Aqil said...

siannye hariz kena beguk. sure xselera mkn kan..

anyway nak jmpt hanim 1family dtg ke besday aqil khalish..

Mama Eyrfan said...

alalalalal...ciannyer dier....
tp dah baik ye???
hanim, aper tu 4life trasfer factor???

hanim.. said...

kina: sian ayra..bdk2 mmg senang je bjangkit..hope dia cepat baik..

rose : alhamdulillah..nampak da surut dah tuu..

mummyaqil : tnx mummy atas jemputan..nt pape kite update awak eh..

k.liya : alhamdulillah..dah ok dah..

kina & kliya: transfer factor tu suplemen utk sistem imun dlm badan kita..so far tgk mmg sgt berkesan coz abah dinahariz yg kene batu karang aritu pon skg dah fully recover lps mkn TF ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...