Monday, December 7, 2009

adoiyaiiiii..

situasi : si anak dok tgh layan main game internet kt lappy si ibu..
si ibu : dina..kejap lg ibu nk buat keje ibu pulak taw.. si anak : alaaa ibu nie..ibu nie mmg x kesian kt dina laa..dina baru je dpt main game (padahal da bape lama dia dok ngadap mende alah tuh.ngelatt sungguh!) .. si ibu : dina gune utk nk main jer..ibu gune utk nk cr duit..ibu nk buat keje nih..kan ibu nk jual tudung nie.. si anak : iye laa..kang kalu ada org nk beli tdg ibu, dina bgtau laa (biasanya kalu ada ym msk, dia consider ada org nk beli tdg la tu..) si ibu : dah2..dina main puas2..kejap lagi ibu nk wat keje ibu lak tau..(ibu dah xkoserrr nk ckp byk2..kang ada je jgk jawapan dia tuh!) si anak : ibu nie..ssh laa dina nak wat keje dina kalu cmni (keje main game!!)..kalu cmtu ibu BELI LAA LAPTOP utk dina satu..
hohoho..adehlaaaaaa..ibu dulu, da form4-5 br laa dpt nk ketuk2 keybod guna micr word..itupon tgagau2..kt pc yg bagak zmn2 dulu tuu..ini skg bdk umor 4 tawon..bkn stakat expert guna laptop ..siap layan game..dan palin penting..game internettt tu.. siap request sebijik lappy personal utk dia lg..kite dulu internetttt pon tataw pedia..adoiyaiiiiiii..

6 comments:

elly said...

hahaha...dah pandai anak dara sorang nih. jenuh ibu nak menjawab. sama la ngan irfan. kdg2 elly senyap je mls nak jwb. kita jwb sepatah, dia jwb blk pnjg berjela huhuhu...

p/s thx ye hanim for the wish...hrp2 semuanya ok. anak ke3 pun cuak dia sama je mcm anak pertama...

Rifqi Zuhairi said...

Budak zaman sekarang...x mcm zaman kita dulu-dulu...diaorg lg terror dr kita...Baby pun pandai dah..bg hp mainan dilemparkan..bg hp betul,suka diaorg main...ermmm...zaman makin canggih...

ieda said...

salam .. anim dah bertukar ke blog ker ..

ermmm akak ada jugak .. selalulah dpt update dua2 umah ..

kalau kita x berkenalan layie .. selamat berkenalan yerk .. akak nieh mudah lupa ... heheh

Mummy Aqil said...

hahaaa.. mau kopak nih.. nsb baik dina xkt 'ibu dpt duit beli tudung, leh la beli lap top utk dina'...hahahaaa... mau haru...

shakir said...

ha ha kelakar. memang budak sekrg dah bijak2. Mia pun dah pandai rampas kuasa guna laptop skrg ni.

hanim.. said...

elly : bdk2 skg kan..ada je idea dlm pala..

rifqi : hahaha..betul2..mana layan dah tepon2 mainan..nk yg ori aje..

ieda : hi akak..slm kenal..

mummy aqil : hahaha..xpon ibu yg ckp ."dina tlg jual tdg ibu sampai cukup untungnye nk beli laptop.."..

shakir : x lama sok mau laa mia lak request laptop tuh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...