Tuesday, September 1, 2009

Finale : NurulJannah Hanani...smoga tenang disisiNya..

2 jam sebelum baby dilahirkan..abah & ibu dah mule mencari2 nama utk baby..dan yg menariknya..kali nie..ibu abah cume amik masa x sampai stgh jam pun utk pilih nama terbaik utk baby..mmg menakjubkan..sblm nie..zaman kakak & abang dulu..lama jgk ibu nk senarai pendekkan nama yg terbaik..puas nk pilih..tp kali nie..dgn izinNya..dgn mudahnya..ibu da siapkan nama utk boy..dan abah pulak da siapkan nama utk girl.. since my baby is a girl..so inilah nama bayi yg penuh bermakna buat abah ibu..iaitu.. NURULJANNAH - Cahaya Syurga.. HANANI - Kesayanganku, belas kasihanku, kerinduanku.. NURULJANNAH HANANI..nama yg cukup bermakna buat abah & ibu..nama yg buat pertama kalinya dicari oleh abah dan sekali abah sebut kt ibu terus ibu berkenan..xde nk argue2 lagi..(sblm nie sume nama anak2 ibu yg cari..shortlisted tinggal 3-4 nama utk pass kt abah pulak.. utk finalised mana yg abah ase paling sedap..ibu tukang cari..abah tukang bg kata putus..big boss kan..chairman besaq tuu..hehe..)

kesimpulannya..ibu selamat lahirkan arwah baby Jannah hari selasa..18.08.09..tepat jam 10.10malam (saat waktu sedang tersenyum)..dan keesokan paginya..Rabu..abah terus bawak balik baby Jannah ke kampung abah kt Slim River utk diuruskan dan disemadikan..abah balik kpg hanya berdua-duaan dgn baby Jannah..kuat betul abah..ibu ada jgk ckp kt abah ajak sapa2 teman..tp abah xnak..dia kata ok dia sorang je bwk jenazah baby Jannah..

dan rupanya abah letakkan baby Jannah dlm carseat..masa abah ckp baby Jannah dlm carseat..terharuu ibu..sangat sebak hati ibu..walaupun ibu x sempat nk besarkan Jannah..tp baby Jannah sempat jgk merasa duduk dalam carseat kakak & abang..walaupun mb itu bende kecik je..tp bg ibu..ibu cukup puas sbb baby Jannah dpt jgk merasa carseat yg sama seperti anak2 ibu yg lain..walaupun hanya utk seketika..

abah sampai kampung lebih kurang kul 11.30pg..opah dan orang kampung da siap tunggu utk uruskan jenazah kt umah opah..semua urusan jenazah sama seperti jenazah lain..cume baby x perlu disembahyangkan kerana baby telah 'pergi' sebelum dilahirkan..tambahan pulak baby br 19weeks..abah ikut je sbb yg ckp tu org yg lebih tau & berpengalaman kan..dlm pukul 1.30ptg..baby Jannah telah selamat disemadikan..ibu hanya dengar sume perkembangan tu dr abah since ibu masih di wad..sbb kene wat d&c pulak.. alhamdulillah..ibu sts doakan baby Jannah tenang di sana ..di sisiNya..smoga Allah SWT sts mencucuri rahmat ke atas roh baby Jannah..dan ibu juga sts berdoa semoga kita diberikan peluang olehNya utk bertemu di 'sana' kelak..sesungguhnya ibu yakin pasti ada hikmah atas dugaan ini..bersemadilah anak ibu-cahaya syurga kesayanganku, kerinduanku dan belas kasihanku dgn tenang..ibu akan sts menyayangimu..ibu akan sts merinduimu..NurulJannah Hanani tetap abadi di hati ibu..NurulJannah Hanani tetap kenangan terindah di hati ibu..selamanya...............

3 comments:

IdzaRis79 said...

ya allah...
sedih bila membaca part by part tu...
sgt menyentuh hati.

moga dia tenang di sana...

mummy_ayu said...

salam kenal..mata ayu dah bengkak dah. setiap part nangis. takziah ye awak di atas kehilangan Nurul Jannah Hanani. nama yang cukup indah, maksudnya pun sangat bererti. tahniah coz awak sangat kuat dan cekal menghadapinya. semoga arwah Jannah bahagia di sana bersama Yang Maha Esa.

kissingurami said...

Salam... Pengalaman yang dilalui puan sekeluarga baru sahaja menimpa saya dan isteri.
Baby kedua kami dilahirkan pada 13/10/12 dan telah meninggal 24 jam sebelum tuh.. 2 b honest sebagai lelaki@suami saya masih x dapat nak sembunyikan kesedihan saya depan ahli keluarga sewaktu membawa jenazah ke perkuburan. Baby dah 26 minggu ketika itu.. Nasib baiklah wife saya tenang n tabah menghadapinya.. Kami menangis bersama2 bila diberitahu oleh doktor yang baby kami telah meninggal. Tp bila wife dimasukkan ke wad kami lalui semua tuh bersama2..
Moga puan sekeluarga melalui semua ujian ini dengan tabah dan redho.. Sesungguhnya NurulJannah Hanani dan Siti Fatimah akan menunggu ibu bapa mereka di pintu Syurga kelak...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...